2009-03-27

Neurosis - Through Silver In Blood



Om Isis är det bandet som förde post-metal ut till folket och gjorde genren välkänd så är Neurosis själva urfadern. Gruppen bildades redan 1985 men då som ett renodlat hardcore band. Efter ett par år, några fullängdare och några EP:s hade Neurosis börjat blanda in många olika influenser i sin musik som doom metal, sludge metal, progressive rock ambient. Det hela kokades ner till vad som idag är allmänt accepterat som post-metal och 1996 släpptes Through Silver In Blood, Neurosis bästa platta enligt vissa och ett uppvaknande för många av genrens nutida storheter.

Neurosis är ingen lätt match för någon som inte är bekant med de olika musikstilar där gruppen har samlat sina pusselbitar. Det finns liksom en anledning till varför Isis kan hitta fans i många olika läger medan Neurosis kräver en viss vana, det är jäkligt svårlyssnat helt enkelt. Det är en väldigt mörk, ångestladdad och djup stämning som förmedlas genom låtarna. Avgrundsvrål, kakafonier av ljud varvat med kolsvart ambient är vad som möter dig på den här plattan. Kan du hantera det så kommer du att uppskatta den här klassikern lika mycket som jag, i annat fall kanske du skall se dig om efter något lite mer lättsmält.

Lyssna:

1 kommentar:

anders sa...

Damn! Här vänder man ryggen till din blogg i två ynka dagar och just då lägger du ut såna här kalasskivor!! Suveränt band!