2009-04-17

Junior Murvin - Police And Thieves



Ytterliga en fenomenal platta från den legendariska Black Ark studion med Lee "Scratch" Perry vid mixerbordet. Junior Murvin växte upp i Trenchtown, Jamaica där den då väldigt aktiva och blomstrande roots reggaen berörde honom djupt. Han lyssnade också en hel del på amerikansk musik som funk och soul. Man kan tydligt höra spår av en av hans största förebilder, Curtis Mayfield, i den falsett Murvin använder sig av.

Police And Thieves är Junior Murvins överlägset största framgång och titelspåret är en riktig klassiker som har förekommit på otaliga samlingar och i soundtracket till många filmer, Lock Stock & Two Smoking Barrels bland andra. Plattan är så bra att det hela framstår som en turträff jämfört med de efterkommande släppen. Kanske var det på grund av att det här är den enda skivan som gjordes tillsammans med Lee Perry.

Det finns många riktigt sköna låtar på Police And Thieves och även om du kanske har hört titelspåret så måste du garanterat lyssna igenom resten av plattan för det är den verkligen värd.

Lyssna:

Inga kommentarer: