2009-05-31

Ill Bill - Whats Wrong With Bill?



Ill Bill var den högsta och bästa rösten i den numera insomnade gruppen Non Phixion som, trots att dom knappt hann släppa mer än två plattor, har uppnått en riktig kultstatus inom underground scenen. Kort efter Non Phixions sista platta så släppte Ill Bill sin debut What's Wrong With Bill? och med på den finns en rad gäster, bland andra Bills brorsa Necro som även han är en storhet inom underground hardcore hip hop.

För er som inte har kommit i kontakt med Ill Bill så kan han bäst beskrivas som en Eminem, fast på riktigt. Han är ungefär lika skicklig emcee som Marshall Mathers och hans texter innhåller minst lika mycket våld, sex och droger men till skillnad från Eminem så framförs det hela utan humor och ironi. Det är skitiga och väldigt mörka tankar som Ill Bill delar med sig av och hans texter innehåller också väldigt skarp kritik mot det amerikanska samhället och dess makthavare, något som även Vinnie Paz från Jedi Mind Tricks brukar spotta frekvent.

What's Wrong With Bill? är en knogjärnsförsedd knytnäve och ett uppsträckt långfinger mot all populärmusik och människor med en optimistisk världsbild. Lite svårsmält för vissa dagisfröknar kanske men ingen kan förneka Ill Bills stora talang, oavsett texternas innehåll.

Lyssna:

Inga kommentarer: