2009-05-25

Mouth Of The Architect - Quietly



Nu har det gått på tok för lång tid i Skivbacken utan en mördande bra post/sludge-platta. Så därför presenterar jag härmed Mouth Of The Architect, en riktigt grym kvartett från Ohio. Jag fastnade stenhårt för gruppen när jag hörde deras suveräna Ties That Blind som är föregångaren till Quietly.

Mouth Of The Architect spelar en mörk, dystopisk och vemodig post-metal där en inbiten genrefantast kan höra spår av både Neurosis och Cult Of Luna. På Quietly har gruppen tagit ett litet steg bort från det ganska monotona soundet som präglade tidigare album och det funkar definitivt till skivans fördel. Här finns utrymme för både ensamma pianoslingor, samplingar, skönsång av en kvinna och ett intro på flera minuter bestående av endast en distad gitarr. Men kärnan, eller majoriteten av hela skivan rättare sagt, består så klart av två skitiga nävar fulla med sludge och post-metal.

Medlemmar har kommit och gått i bandet men det hörs inte på den här plattan, det låter helt enkelt som Ties That Blind fast lite bättre, lite vassare och lite renare. Stämningsfullt till max och riktigt tungt, precis som det skall vara med andra ord. Samplingen i början av låten här nedanför är tagen från filmen Network, en film som alla borde se!

Lyssna:

Inga kommentarer: