2009-06-22

The Misfits - Static Age



Misfits är det kanske enskilt största och mest inflytelserika bandet för otaliga musiker i framför allt hardcore och punk rock svängen. Men även storheter på metal fronten som Slayer och Pantera prisar Misfits för deras bidrag till den alternativa musikscenen. Vad är det då som är så speciellt? Ärligt talat så tycker jag nog att bandet får lite väl mycket lovord och höjs orimligt mycket till skyarna med tanke på hur många andra riktigt bra band det finns som enligt mig har bidragit minst lika mycket som Misfits.

En sak är dock klart och det är att gruppen helt på egen hand skapade horror punk genren, en musikstil som blandar hardcore och punk rock med texter inspirerade av klassiska gamla skräckfilmer. Med titlar som Astro Zombies, Die Die My Darling, Return Of The Fly, Mommy Can I Go Out & Kill Tonight? och Braineaters är det inte svårt att gissa var Glenn Danzig fick material ifrån.

Static Age, inspelad 1978, är debutskivan från Misfits och på den kan du höra många av deras mest klassiska låtar. Plattan släpptes i en mer komplett remastrad version nästan tjugo år efter att den först såg dagens ljus. Totalt släpptes det bara tre fullängdare med originaluppstättningen intakt och även om några av bandets medlemmar fortfarande försöker mjölka ur varenda dollar ur sitt varumärke så blir i bästa fall mediokert utan Danzig vid rodret.